Filmdebatmaand Platform Kinderen op de Vlucht

In november nodigt het Platform 'Kinderen op de vlucht' je met plezier uit op haar filmdebatmaand. Zij organiseren die maand filmdebatten met drie films die telkens een verschillende stap tonen van de moeilijke reis van kinderen naar Europa.

De drie filmdebatten zullen plaatsvinden op de laatste drie woensdagen van november in de Cinéma Aventure, in het centrum van Brussel.

  • Op woensdag 14 november om 19u30 zal '69 minutes of 86 days' vertoond worden, een film die het verhaal van de tocht van een vluchtelingengezin door Europa vertoont door de ogen van de 3-jarige Lean. We hebben Sira Inchusta Carrillo, kinderpsychologe, uitgenodigd om met ons hierover te komen praten.
  • Op woensdag 21 november om 19u30 wordt 'Il Paese Di Calabria' (in het Italiaans, ondertiteld in het Frans) vertoond, een film over de originele manier waarop een klein dorp in Italië, Riace, de aankomst van 200 vluchtelingen aangepakt heeft. Sarah Goffin, campaigner Asiel en Migratie van Amnesty International, zal hierover met ons komen praten.
  • Op woensdag 28 november om 19u30 wordt 'Je n'aime plus la mer', een film die het woord geeft aan kinderen die elk hun reis naar België vertellen. Idriss Gabel, de filmmaker zelf, zal ons uitleg komen geven en op uw vragen antwoorden.

Voor elke vertoning is er plaats voor 70 mensen. Reserveren kan hier.