Gentse jongeren stappen vanuit Gent naar Brussel om aandacht te vragen voor propere lucht en klimaat

Zeven Gentse jongeren zijn bezorgd over de toekomst van de planeet en dus ook hun toekomst. Ze willen niet langer passief wachten tot politici sterke beslissingen durven te nemen. Ze trekken in oktober hun stoute schoenen aan en stappen van Gent naar Brussel om hun bezorgdheden en eisen persoonlijk over te maken aan politici. Ze roepen andere kinderen en jongeren op hun eigen toekomst in handen te nemen en met hen mee te gaan. 

‘Ik wil niet leven in een wereld waar we zoals in China met mondmaskers over straat moeten lopen’, zegt Jasser (13). ‘Ook nemen politici vandaag niet de nodige beslissingen om onze toekomst veilig te stellen’, valt Stans bij (14). Ze hebben nu reeds enkele concrete eisen die ze meenemen naar Brussel. Maar ze nodigen alle kinderen en jongeren uit om mee na te denken over hun toekomst en hun stem te laten gelden. 

Van 6 tot 8 oktober stapt de groep van Gent naar Brussel. Ze roepen andere jongeren op om de groep te versterken. ‘Iedereen is welkom! Ook logistiek kunnen we nog veel hulp gebruiken. Wie ons kan helpen met een slaapplaats onderweg, of wil koken voor de groep mag zeker contact opnemen. Ervaren stappers die de route willen helpen uitstippelen of mensen die willen steunen om de catering te kunnen organiseren, kunnen absoluut mee het verschil maken’, stellen de initiatiefnemers. 

Nog meer info vind je op tejo.be, via de website van de Jongeren Klimaatmars en op hun Facebook pagina.