Kinderrechtenprijs naar Maximiliaanpark

Op zaterdag 18 november werd de eerste Belgische Kinderrechtenprijs uitgereikt aan de School van het Maximiliaanpark.De School van het Maximiliaanpark is een lerarencollectief dat schoolse, sociaal-culturele en administratieve ondersteuning biedt aan kinderen van vluchtelingen van wie de moedertaal verschilt van de taal op school.

De School speelt in op concrete en onmiddellijke behoeften. De prijs is een erkenning voor het vrijwilligerswerk dat het team al ruim twee jaar levert.

De Belgische Kinderrechtenprijs is bedoeld voor organisaties of individuen die zich inzetten voor kinderrechten. De jury voor de Prijs bestond uit twintig jongeren tussen 12 en 18 jaar, tien Franstaligen en tien Nederlandstaligen. Zij kregen gedurende twee weekends informatie over de rechten van het kind, bepaalden de criteria waaraan de winnaar moest voldoen en legden de kandidaten op de rooster.

De eerste editie van de prijs werd georganiseerd door het Kinderrechtencommissariaat, de Délégué général aux droits de l’enfant van de Franse Gemeenschap en de Plan International België met financiële steun van Fifty One International. Dit jaar focuste men op initiatieven binnen de Franse Gemeenschap. De editie 2018 focust op initiatieven in Vlaanderen en Brussel.